Psykologer läser böcker analyserar Knausgårds Min Kamp Del 2

karlove+001
24 mars Psykologer läser böcker analyserar Min Kamp del 2 Psykologer läser böcker sätter tänderna i andra delen i Karl-Ove Knausgårds uppmärksammade självbiografi Min kamp. 2011, analyseras Psykologer läser böcker Min Kamp del 1.

Den andra delen av självbiografin Min kamp är en omtumlande läsupplevelse som skildrar en introvert författares liv med höga konstnärliga ideal, samtidigt som familjelivets förpliktelser pockar på uppmärksamhet. Han har flyttat till Sverige och kör gång på gång fast med nästa bok efter debuten. Som läsare får vi inblickar i skrivandets vedermödor, existentiella grubblerier och utmaningarna att leva i en parrelation med flera barn och försöka skapa stor konst. Knausgårds inre dialoger med sig själv om manligt, kvinnligt, konst, romantiken och vardagslivets beskaffenhet förtjänar att synas i sömmarna med hjälp av psykologi. Är Knausgård ännu ett i raden av alla uppblåsta manliga genier, eller är Min Kamp ett unikt dokument över konsten och svårigheten att vara människa?

Det blir Uppläsning av skådespelaren Tobias Almborg. Han arbetar till vardags på Östgötateatern och sågs senast i huvudrollen av Simon Stephens föreställning Bluebird. Till samtalet efteråt kommer Jenny Jägerfeld, psykolog och författare samt Jonas Mosskin, psykolog och frilansskribent.

Biljetter kan köpas på Ticnet, 170 kr (Begränsat antal platser). Psykologer läser böcker stöds av Psykologförbundet och Modern Psykologi.

Varmt Välkomna!

Övriga datum för Psykologer läser böcker under våren:
15 april: Tiggarflickan av Alice Munro, 7 maj: Det osynliga barnet av Tove Jansson, 14 maj: Expeditionen som försvann av Bea Uusma (som också kommer till samtalet).

Psykologer läser böcker på Facebook.