Om mig

Jag heter Jonas Mosskin, 37 år är leg. psykolog, organisationskonsult på Sandahl Partners med inriktning mot grupper och organisationer. Jag jobbar som organisationspsykolog med coaching av individer och grupper. Jag har ett gruppsykologiskt och systemteoretiskt perspektiv på individer och organisationer. Jag har haft uppdrag för många olika typer av organisationer inom privat, offentlig och ideell sektor. På Stockholms Universitetet ledde jag under tre år en uppskattad upplevelsebaserad kurs om grupper och grupprocesser.

Jag har tidigare arbetat på Organisatiospsykologerna (2014-2017) som konsult och som psykolog på Sankt Lukas i Stockholm (2012-2013).

I mitt arbete har jag även intresserat mig för hur psykologi kan användas för att påverka klimat- och hållbarhetsfrågor på individ-, organisation- och samhällsnivå. Jag föreläser om psykologiska perspektiv på klimat och hållbarhetsfrågor. Jag har även konsultuppdrag inom hållbarhet med fokus på långsiktiga strategier och hållbar beteendeförändring i företag och organisationer.

Jag föreläser ofta om hur medarbetare, ledare och organisationer påverkas och utmanas av sociala medier. Jag har även intresserat mig för hur internet och sociala medier påverkar individer och organisationer. Jag brukar också föreläsa om unga och hur vi konstruerar oss själva nätet för yrkesgrupper som möter unga i sitt arbete. Här finns en tidigare föreläsning i detta ämne.

Jag har suttit i juryn till Stora Psykologpriset, som delas ut av Sveriges Psykologförbund. Jag har suttit i styrelsen för Föreningen Mind Psykisk Häsa mellan 2013-2017, varav tre år som kassör. Mind arbetar med folkhälsofrågor och bl.a. driver Minds Självmordslinje. Jag är även stiftelseråd i AGSLO (en stiftelse som arrangerar grupprelationskonferenser).

Jag brinner för kultur och driver ett antal samtalskoncept om psykologi och kultur. 2007 startade jag filmklubben Psykologer tittar på film på Cinemateket. Psykologer tittar på film har även gjort gästspel på olika filmfestivaler bl.a. i Göteborg. Tillsammans med psykologen Jenny Jägerfeld driver jag sedan 2009 Psykologer läser böcker ( i samarbete med ABF Stockholm, Natur & Kultur, Psykologförbundet och Modern Psykologi) och Psykologer går på teater (i samarbete med Dramaten bl.a.) där vi analyserar romaner och pjäser utifrån ett psykologiskt perspektiv. Jag gör även samtal, konstvisningar och ateljébesök hos konstnärer inom ramen för Psykologer ser på konst.

Jag var med i organisationskommittén för ECP 2013, en vetenskaplig psykologikongress i Stockholm. Jag var under 2011 medlem i Högskoleverkets bedömmargrupp för psykologiämnet på högskolan. Jag har arbetat för bokförlaget Natur & Kulturs ledningsgrupp och är med i tidningen Topphälsas trendpanel.

Jag skriver artiklar och krönikor som frilansare och debattör om psykologi, hållbarhet, ledarskap, film och litteratur. T.ex. i Dagens Nyheter, Modern PsykologiPsykologtidningen, PsykologiguidenVi Läser. Då och då håller jag presentationer och föreläsningar och modererar samtal i olika former. Jag medverkar ofta i tidningar, tv och radio, t.ex. SVT Kulturnyheterna, Kobra, Nordegren/Epstein i P1, P3 Populär, P3 Kultur, SR Metropol, Uggla i P4, P4 Extra samt suttit i telefonslussen på Radiopsykologen i P1. 2007 åkte jag Vasaloppet. Jag har en även bakgrund på Kaospiloterna i Danmark.

Vill du komma i kontakt med mig går det bra på jonas(at)mosskin.se eller 073-6505103. Följ mig även på twitter: @jonasmosskin.