Om mig

Jag heter Jonas Mosskin är 41 år och är organisationspsykolog och rådgivare. Jag jobbar som organisationspsykolog med rådgivning och konsultation till chefer, ledare, ledningsgrupper och HR. Jag arbetar bl.a med att designa och genomföra ledarprogram. Jag har uppdrag för många olika typer av organisationer inom privat, offentlig och ideell sektor. Jag har flera engagemang som berör kultur, hållbarhet och långsiktig förändring av organisationer. Jag är legitimerad psykolog som har ett gruppsykologiskt och systemteoretiskt perspektiv på individer och organisationer. Jag har mitt kontor på The Park, på Södermalm, i Stockholm. 

I mitt arbete har jag även intresserat mig för hur psykologi kan användas för att påverka klimat- och hållbarhetsfrågor på individ-, organisation- och samhällsnivå. Jag föreläser om psykologiska perspektiv på klimat och hållbarhetsfrågor. Jag har även konsultuppdrag inom hållbarhet med fokus på långsiktiga strategier och hållbar beteendeförändring i företag och organisationer.

Jag är också en del av konsultnätverket MIL Institute. Jag har tidigare arbetat på Sandahl Partners (2017-2019), på Organisatiospsykologerna (2014-2017) som organisationspsykolog samt som psykolog på Sankt Lukas i Stockholm (2012-2013).

Jag är ordförande för föreningen Psykologer för hållbar utveckling. har suttit i juryn till Stora Psykologpriset, som delas ut av Sveriges Psykologförbund. Jag har suttit i styrelsen för Föreningen Mind mellan 2013-2017, varav tre år som kassör. Mind arbetar med folkhälsofrågor och bl.a. driver Minds Självmordslinje. Jag har varit  stiftelseråd i AGSLO (2013-2019).

Jag skriver artiklar och krönikor som frilansare och debattör om psykologi, hållbarhet, ledarskap, och kultur. Bl.a. i Dagens Nyheter, SvD, Modern Psykologi och Psykologtidningen. Då och då håller jag presentationer och föreläsningar och modererar samtal i olika former.

Jag brinner för kultur och driver ett antal samtalskoncept om psykologi och kultur. 2007 startade jag filmklubben Psykologer tittar på film. Psykologer tittar på film har även gjort gästspel på olika filmfestivaler bl.a. i Göteborg. Tillsammans med psykologen Jenny Jägerfeld driver jag sedan 2009 Psykologer läser böcker ( i samarbete med ABF Stockholm) och Psykologer går på teater (i samarbete med Dramaten bl.a.) där vi analyserar romaner och pjäser utifrån ett psykologiskt perspektiv. Jag gör även samtal, konstvisningar och ateljébesök hos konstnärer inom ramen för Psykologer ser på konst.

Jag medverkar ofta i tidningar, tv och radio och kommenterar psykologi och samhälle. Kuriosa är också att jag suttit i telefonslussen på Radiopsykologen i P1. 2007 åkte jag Vasaloppet. Jag har en även bakgrund på Kaospiloterna i Danmark.

Vill du komma i kontakt med mig går det bra på jonas(at)mosskin.se eller 073-6505103. Följ mig även på twitter: @jonasmosskin.