WeMind förklarar sitt hemlighetsmakeri och om anonymitet på internet

Jag och flera med mig har ju undrat vilka som driver bloggen WeMind. Det kom en förklaring från Urban. Tack för det.

Hej Jonas!
Du bad om att få veta vilka som står bakom WeMind-bloggen. Tack för att du undrar!
Så här ligger det till: vi är ett nystartat företag med kopplingar till bl.a. Karolinska, Uppsala och Stockholms Universitet. vi slår upp portarna till vår första mottagning i början på nästa år.  berättar gärna mycket mer när det närmar sig take-off. för att skaffa oss en egen överblick över vad som sker i psykolog-Sverige så startade vi en intern blogg som inte var tänkt att få några externa läsare än så länge..
Jag som grundat företaget heter Urban Pettersson och hon som administrerar bloggen heter Josephine Bernadotte. Som sagt, hemlighetsmakeri har inte varit vår avsikt men vi har velat vänta något till vi har något relevant att berätta..
Mvh Urban Pettersson, urban@wemind.se, 0708-553420

med varma hälsningar,
Urban

Internet har länge varit en domän där anonymitetens tyranni härskat. I takt med att internet kommit att efterlikna samhället i allt högre grad har de blivit allt svårare att seriöst verka på internet i skydd av anonymiteten. Jag kan faktiskt bara komma på två skäl till att vara anonym.

1) I konstnärligt syfte kan det vara motiverat att leka & utmana personer och strukturer, samt luras och skämta, så även på internet. Bruket av psuedonymer har en tradition långt tillbaka i konstens värld.

2) Om informationen är känslig att den kan skada enskilda individer, organisationer eller liknande kan det vara motiverat att inte röja sin identitet. Då handlar det i första hand om att avslöja skandaler, oegentligheter eller liknande. Kort sagt grävande journalistik.

I annat fall ser jag ingen anledning till att verka anonym. Är det någon som kan komma på någon annat fall?