Psykologidagarna 2007

pdaffisch.jpg

Om en månad är det dags för Psykologidagarna 2007. På Folkets Hus i Stockholm kommer créme de la creme inom psykologskrået att samlas. Under två dagar 25-26 oktober pågår en mängd föredrag och seminarier och det hela invigs av socialförsäkringsministern Cristina Husmark Pehrsson.

Jag ska göra mitt bästa och försöka powerblogga från mässan. Särskilt med tanke på alla studenter som med rätta ger arrangemanget nobb för att det är för dyrt.

Programmet ligger uppe på nätet även om programpunkterna är väl rumphuggna. Årets upplaga säger sig fokusera framför allt på psykologisk tillämpning. Det finns många föredrag som verkar intressanta. Om jag ska lyfta fram några som låter extra spännande blir det dessa. Det speglar antagligen mitt subjektiva intresseområde just för tillfälle. I diskussionen om ”psykologins synlighet i samhällsdebatten” med bland andra Lars Ahlin vill jag gärna få tag i micken.

Best of Psykologidagarna

Torsdag 25 oktober.

Psykoterapins goda och dåliga ögonblick, Gudrun Olsson, Professor; Rose-Marie Bresäter, Leg psykolog, leg psykoterapeut

Praktisk affektskola med sexualbrottsdömda män Elisabet Rosén, Leg psykolog

Psykologer går också i pension!

Ulla-Britt Selander, Leg psykolog; Gerty Fredriksson, Leg psykolog; Brita Tiberg, Leg psykolog; Agneta Zotterman-Molin , Leg psykolog; Gunvor Ängfors, Leg psykolog, Seniorföreningen arrangerar

Fredag 26 oktober.

Om psykologins synlighet i samhällsdebatten?

Lars Ahlin, Förbundsordförande, leg psykolog; Claes Wallenius, Kommunalråd, leg psykolog

Relationell psykoterapi Rolf Holmqvist, Lektor, leg psykolog, Liber arrangerar

Primärvård – Mindfulness?

Helena Bjuhr, Leg psykolog; Katarina Laundy, Psykologkandidat; Karin Tiemark, Psykologkandidat