Rödöluvan en rörande historia

rodoluva.jpg

I fredags skicakde jag ut ett mail med mitt startnummer och information inför loppet. Min mamma blir så rörd över att jag tävlar för min barndoms klubb Rödöns SK så hon ringer upp till Elisabet på byn och berättar att jag ska åka Vasaloppet på söndagen. Elisabet berättar då att hon ska flyga ner till Mora nästa dag med ett gäng finska skidåkare. Min mamma ringer sedan till mig och berättar det hela. Jag sitter i bilen på väg upp genom Bergslagen. Eftersom jag inte hunnit med att fixa någon rödötoppluva så ringer jag upp till Elisabet och ber henne ta med en till Mora nästa dag. ”Den där fula mössan ska du verkligen åka i den”, säger hon. ”Ja då måste jag gå upp på vinden och leta”.

Vid tolvtiden sker det högtidliga överlämnandet på Mora flygplats. ”Men nu ser jag ju så där officiell ut”, kommenterar Elisabet.