Bloggbusiness

Högerbloggaren Dick Erixon fick 90 000kr av sina läsare på fem dagar för att fortsätta driva sin blogg. Målet var 100 000kr under maj månad. Erixon har lanserat en månadsbetalning på 50kr/månad eller 500kr/år. För det får man hans nyhetsbrev Frihetsjournalen och det går även att stödja hans skrivande med sms.

S-bloggaren Jonas Morian (rankad som den 3:e mest länkade bloggen i Sverige av Twingly) ska ta semester några veckor från sin blogg PromeMorian och söker en vikarie. Personen bör ha liknande sosseåsikter som Jonas själv och anställningsperioden är 19 juli-2 augusti. Några dagars provanställning krävs och arbetet är obetalt. Det är tredje året som Morian använder sig av vikarier.

Metro har startat en bloggportal och värvat kända bloggare som Karolina Lassbo och Fredrick Federley (c). 3 öre per besökare betalar Metro, bloggkändisarna får förmodligen en bättre taxa. Björn Jeffrey är tveksam till vad det ger för den enskilde bloggaren. De flesta bloggare håller inte på för att tjäna pengar, menar Jeffrey. Martin Jönsson tror inte att man blir rik på att metroblogga. Är man proffsbloggare så har man redan idag möjlighet att få annonsintäkter är hans slutsats.