Psykoterapi idag; en samtalsserie på bokhandeln Mareld

top.jpg

Mareld presenterar sin samtalsserie så här:

”Intresset för psykoterapeutiskt arbete ökar, inte minst bland allmänintresserade och i media. Därför vill vi på Mareld Böcker under hösten erbjuda ett tema under rubriken: Psykoterapi idag. Syftet är någon form av konsumentupplysning, att ge människor möjlighet att få ett samlat grepp om några av de viktigaste psykoterapiinriktningarna.

Under fyra kvällar kommer en företrädare för varje inriktning att presentera det som han/hon tycker är utmärkande vad gäller grundantaganden, arbetsteori, metod/arbetsmodeller osv. Avsikten är att förtydliga den enskilda inriktningen, inte polemisera mot andra.”

Seminarierna är på onsdagar med start 10/10 och därefter 24/10, 31/10 och 7/11.

Kl. 18.30-20.00, på Marelds bokhandel, Hälsingegatan 1/Odengatan 84.

Priset för varje samtalskväll är 80 kr och inkluderar te eller kaffe. Förköp sker hos Mareld. Platsantalet är begränsat till 30 stycken per tillfälle, så det är först till kvarn som gäller.
Höstens program:

Magnus Ringborg: Systemisk terapi/familjeterapi – onsdag 10/10

Magnus Ringborg är leg psykolog och leg psykoterapeut samt utbildare och handledare för familjeterapeuter inom olika områden. Han är även verksam som konstnär samt krönikör i Psykologtidningen.

Poul Perris: KBT, Kognitiv beteendeterapi – onsdag 24/10

Poul Perris är psykiater och leg läkare samt verksamhetschef vid Svenska Institutet för Kognitiv Psykoterapi i Stockholm som bl a bedriver legitimationsgrundande utbildning för psykoterapeuter.

Björn Wrangsjö: Psykodynamisk terapi – onsdag 31/10

Björn Wrangsjö är docent i barn- och ungdomspsykiatri och psykoterapi, psykoanalytiker och medlem av Psykoanalytiska Institutets seminariekommitté samt författare till en rad böcker inom området.

Margareta Berggren & Lars Övling: Gestaltterapi – onsdag 7/11

Margareta Berggren och Lars Övling är båda leg psykologer och t f lektorer vid Gestaltakademin, Derby University. Margareta är dessutom verksam som författare samt inom radio och TV, och Lars arbetar med kulturprojekt.

Efter dessa fyra kvällar följer en femte kväll då de fyra presentatörerna samlas för ett samtal utifrån en struktur som förtydligar likheter och skillnader. Vi återkommer med ett särskilt nyhetsutskick så snart vi har datum klart även för detta tillfälle. Håll alltså utkik efter detta i kommande nyhetsbrev, och efter information på vår hemsida och i vår butik.