Skärgården i verkligheten och i DN

Jag satt och åt lunch på Arholma brygga i söndags när jag slängde en blick på DN:s löpsedel. Där stod det ”om hur man båtluffar i skärgården”. Dessutom var det ett  tvåsidigt reportage från kollogården Lindängen på Barnens ö där min bror jobbar. Ungarna på bilden träffade vi dagen efter när vi hälsade på och åt frukost. Ett märkligt sammanträffande.

furusund.jpg

Jag rekommenderar starkt varvet Furusunds Slip som har startat en krog mitt bland alla rostiga båtar. Stället ligger på Högmarsö, en liten ö i närheten av Furusund. Stället  känns som Berlin men ligger på nära Bratavstånd.
arholma.jpg

Arholma ligger längst norrut i havsbandet av Skärgården. Från Arholma har man en  milsvidd utsikt över Ålands Hav. Här finns en klassisk dansbana som blivit restaurang. Skärgårdsstiftelsen äger och förvaltar stora delar av ön vilket gör att den känns genuin och superidyllisk. Jag letar efter att Båtsman ska dyka upp.
Kollo är verkligen en bra grej, det förstår man om man hälsar på. Eftersom jag växte upp på landet visste jag aldrig vad kollo var för något. Det är ett grymt sätt att få leka och leva ut som barn tillsammans med ledare som brinner för spökrundor och vattenkrig.