Psykologer tittar på film visar: En familj som andra

psykbiobild.jpg

En familj som andra i regi av Robert Redford (USA, 1980, 1h 59 min)

Filmvisningen äger rum torsdag 27 mars, kl. 1900.

Redfords regidebut belönades med fyra Oscar. Filmen handlar om Conrad som lever i sorg och med skuldkänslor över sin brors död. Conrad börjar motvilligt att gå i terapi hos den okonventionelle dr. Berger. Filmen berör den terapeutiska processen samtidigt som den skildrar en familj som försöker hålla ihop trots många svårigheter. Den kyliga modern gör det inte lättare för familjen att komma vidare. Bland skådespelarna märks Donald Sutherland, Mary Tyler Moore och Timothy Hutton.

Filmen väcker frågor och tankar om den psykoterapeutiska processen. Dessutom skildrar den familjens problematiska relationer och deras svårigheter att ta itu med det efter en större kris.

Gäst är Eva Rusz, leg. psykolog och kognitiv psykoterapeut. Hon har utbildat många svenska landslag i mental träning, utvecklat stresshanteringsprogram varit chef inom barnpsykiatrin. Eva medverkar som relationsexpert i Aftonbladet och som psykoterapeut i SVT:s hälsoprogram Toppform. Hon har skrivit flera böcker om relationer, ledarskap och coaching.

Baren och restaurangen är öppen innan och efter filmen. Biljetterna säljs på nätet eller i infokassan på våning 0. Det är begränsat antal platser.

Varmt välkomna!